AlgemeenAchtergrond

Scheringa haalde eigen rekening leeg

Directeur Dirk Scheringa van de DSB Bank heeft begin oktober zijn eigen spaarrekening bij de DSB leegehaald.

Het ging om een bedrag van 700.000 euro. Hij deed dit uit boosheid omdat De Nederlandsche Bank hem had meegedeeld dat hij uiterlijk 12 oktober moest terugtreden als voorzitter van de Raad van Bestuur van DSB. Scheringa heeft het geld later teruggestort.

Dat heeft het RTL Nieuws gisteravond gemeld. RTL publiceerde ook een verklaring van Scheringa over dit voorval op haar website. De transactie van zeven ton dateert van na 4 oktober. Scheringa moest niet alleen zijn functie als bestuursvoorzitter opgeven, hij moest ook zijn aandelen verkopen. “De heer Scheringa is vervolgens zeer aangeslagen die volgende dag begonnen met het uitruimen van zijn kantoor”, aldus de verklaring. Het spaargeld dat Scheringa in 32 jaar zegt te hebben opgebouwd, maakte hij naar een andere bank over “om zo definitief in een keer alles af te kunnen sluiten”.

Ook medebestuurder Hans van Goor was boos over de gang van zaken en besloot terug te treden. Ook hij wikkelde zijn zaken af bij de bank, aldus de verklaring. Beide topmannen kwamen na hun aanvankelijke boosheid en teleurstelling terug op hun besluit. “Ze wilden op geen enkele manier de schijn wekken dat zij zichzelf wilden bevoordelen. Daarom hebben zij direct bij de bewindvoerders aangegeven dat zij het geld terug wilden storten.” Daaruit zou blijken dat Van Goor ook zijn spaartegoed overboekte.

Wanneer de DSB failliet gaat zijn beide bestuurders op een ton na hun spaargeld kwijt, evenals alle andere klanten bij de bank die meer dan 100.000 euro hebben gespaard. De Nederlandse staat staat garant voor een ton spaargeld.

Beheer
WP Admin