VarkensNieuws

Sainsbury’s verkoopt alleen Brits varkensvlees

Londen – De Britse supermarkt Sainsbury’s verkoopt vanaf deze week uitsluitend Brits varkensvlees. “Dit geeft onze varkenshouders het vertrouwen om te investeren in de toekomst en maakt ons minder afhankelijk van varkensvlees uit de EU, inclusief Nederland en Denemarken”, stelt het winkelbedrijf.

Sainsbury’s haalde al alle ham, worstjes en ook kip uit eigen land en doet dat nu ook met vers varkensvlees. Tot nu toe verkocht het bedrijf – de derde supermarktketen van het land – regelmatig voorverpakte varkenslapjes en karbonades uit Nederland en Denemarken. Volgens Sainsbury’s toont de klant echter ‘steeds meer belangstelling voor voeding uit eigen land’. De bacon en ook de gammon, een hamachtig vleesproduct, in de winkels blijft echter wel deels uit Nederland en Denemarken komen.

Hoofd landbouwzaken Sue Lockhart: “Onze klanten vertrouwen er op dat we het beste verse voedsel op een duurzame manier inkopen en we zijn blij dat we nu met vers varkensvlees weer een stap in die richting zetten.” Volgens Lockhart heeft Sainsbury’s recent weer 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in de toekomst van de Britse landbouw. Het winkelbedrijf heeft een eigen Pork Development Group van haar beleverende varkenshouders die een hogere prijs voor hun dieren ontvangen dan de gemiddelde varkensprijs. Sainsbury’s denkt door het besluit 50 procent meer varkensvlees uit eigen land nodig te hebben dan tot nu toe wordt ingekocht.

Een overzicht van de prijzen voor vleesvarkens vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin