AlgemeenNieuws

Rusland wil graag Nederlandse boeren

Den Haag – Rusland ziet graag dat Nederlandse boeren naar Rusland gaan om daar een bedrijf te gaan runnen. De boeren kunnen dan als voorbeeld dienen voor Russische boeren. Dat heeft Rusland duidelijk gemaakt tijdens een overleg met staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw.

Rusland had tijdens de Sovjettijd het zogenaamde Infra-project, waarbij kleinschalige landbouw in de omgeving van Moskou werd gestimuleerd. De bedoeling is om dit project nieuw lezen in te blazen, waarbij Nederlandse technologie en kennis gebruikt kan worden om de landbouw in de Russische Federatie te verbeteren. “De Russische autoriteiten hebben toegezegd budget vrij te maken om dit verder vorm te kunnen geven”, schrijft Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft dit najaar op de landbouwbeurs Golden voor ongeveer 19 miljoen euro aan orders afgesloten en er zijn zodanig veel contacten gelegd dat er op korte termijn nog orders te verwachten zijn ter waarde van naar schatting 12,5 miljoen euro.

Beheer
WP Admin