AlgemeenNieuws

Ruim veertig gegadigden activiteiten PT

Zoetermeer – Er zijn 43 gegadigden om activiteiten van het Productschap Tuinbouw (PT) voort te zetten na 2013. Dat meldt het PT, dat kandidaten tot vrijdagmiddag de tijd gaf belangstelling te tonen voor een of meer activiteiten.

De interesse betreft zowel vorig jaar aangemerkte kerntaken als niet-kerntaken, zoals promotie. De komende weken beoordeelt het PT-secretariaat de inschrijvingen op eerder vastgestelde criteria. Daarna gaat de organisatie gesprekken aan met kansrijke kandidaten die moeten resulteren in conceptovereenkomsten die op 1 oktober ter besluitvorming aan het bestuur van het PT worden voorgelegd.

Punten die zwaar wegen bij de beoordeling zijn of de kennis na voortzetting beschikbaar blijft voor de tuinbouwsector, de omvang van het over te nemen activiteitenpakket en of er sprake is van voortzetting van werkgelegenheid voor medewerkers van het PT.  

Andere criteria zijn of de gegadigde een groot deel van de sector vertegenwoordigt, consistentie van de over te nemen activiteiten met de huidige activiteiten van de overnemende partij, mate waarin de continuïteit van de activiteit is gewaarborgd en of sprake is van aansluiting bij de Topagenda Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.