AlgemeenNieuws

Resultaat landbouwdivisie stuwt groei DuPont

Wilmington – De omzet van de landbouwdivisie van DuPont is in het afgelopen kwartaal uitgekomen op 4,1 miljard dollar (3,1 miljard euro), 16 procent meer dan een jaar eerder.

De operationele winst van de agrarische divisie steeg 18 procent tot 1,3 miljard dollar (987 miljoen euro), waarmee de landbouwdivisie de motor achter de groei voor het Amerikaanse concern was.

De agrarische omzet steeg door een 8 procent hogere prijsstelling voor zaad en gewasbeschermingsmiddelen en een 8 procent hoger verkocht volume. Het zaadbedrijf van DuPont, Pioneer Hi-Bred, ziet verkopen van maiszaad vooral in Noord-Amerika toenemen. Het bedrijf ziet net als in voorgaande jaren de vraag naar transgeen zaad groeien. In 2012 introduceert DuPont 17 nieuwe hybride maissoorten.

Op het Noordelijk Halfrond is het zaaiseizoen vroeger dan gewoon van start gegaan, wat ook verkopen in Europa in de kaart speelt. In Brazilië wist Pioneer Hi-Bred marktaandeel te winnen. De verkopen van gewasbeschermingsmiddelen profiteren van een hogere prijs en goede vraag naar insecticiden. Op de markt voor herbiciden blijft de de concurrentie de prijs drukken.

DuPont’s ‘Nutrition & Health’-divisie, die bestaat uit het overgenomen Danisco, noteert een omzet van 808 miljoen dollar (613,5 miljoen euro) en een winst van 83 miljoen dollar (63 miljoen euro). De divisie schreef ongeveer 15 miljoen euro als ‘goodwill’ af. In feite betekent dit dat de Deense producent van voedingsingrediënten in de boeken lager wordt gewaardeerd.

DuPont, dat ook chemische oplossingen biedt voor bijvoorbeeld de productie van materialen en elektronica, zag als geheel de omzet dalen met 2 procent. De winst nam door de forse winst van de landbouwdivisie wel met 12 procent toe.

Beheer
WP Admin