AlgemeenAchtergrond

Reorganisatie bij Van der Arend Tuinbouwtechniek

Van der Arend Tuinbouwtechniek schrapt zeventien arbeidsplaatsen om de continuïteit van de onderneming veilig te stellen.

De betreffende werknemers zijn deze week op de hoogte gebracht. Het bedrijf heeft zich voorgenomen andere werkzaamheden verder te centraliseren. De reorganisatie heeft geen gevolgen voor Van der Arend Installaties en Tebarint, beide onderdeel van Van der Arend Groep.

De directie ziet zich op basis van de verwachte marktontwikkelingen genoodzaakt om met name te snijden in administratieve en ondersteunende functies. Het voortbestaan van de onderneming en daarmee het behoud van werkgelegenheid is de eerste prioriteit.
Het bedrijf blijft actief binnen het huidige werkgebied Poeldijk, Aalsmeer, Zwaag en Gendt. Binnen het verkoopteam hebben zich geen veranderingen voorgedaan.

Van der Arend verwacht op de lange termijn een positiever resultaat. Volgens de directie leidt schaalvergroting in de tuinbouw tot kostenbesparingen. “Waar tuinders nu besluiten niet te investeren, moet er bij het aantrekken van de markt een inhaalslag gemaakt worden door bedrijven die de kostprijs willen verlagen.”

Beheer
WP Admin