Foto: Matthijs Verhagen AlgemeenNieuws

Rendac had handen vol aan kadavers

Destructiebedrijf Rendac heeft door de extreme weersomstandigheden vertraging opgelopen met het ophalen van kadavers. Dat meldt ZLTO, de vorige eigenaar van Rendac, op haar website.

Vorige week maakte Rendac via Twitter al bekend dat zij hun ophaalschema uitbreiden naar zaterdag 27 juli vanwege een zeer hoog aanbod van kadavers. Ook kondigde Rendac aan het merendeel van de routes in dubbele diensten uit te gaan voeren, om de kadavers tijdig en op een milieuverantwoorde manier op te halen.

Achterstand ingehaald

Ondanks deze extra maatregelen startte Rendac alsnog met een achterstand begin deze week. In een reactie laat Rendac weten dat het bij hogere temperaturen standaard de ophaalservice verlengt vanwege de hygiëne en bio-security. “Ook is er bij extreem heet weer sprake van een ander aanbiedpatroon en hogere aanvoer”, aldus de verwerker. 

“Afgelopen weekend hebben wij vanwege de extreme omstandigheden ook op zaterdag en zondag dode dieren opgehaald. De achterstand die is ontstaan is intussen ingehaald en de ophaalservice wordt weer op het normale niveau uitgevoerd”, aldus Rendac.

Beheer
WP Admin