AlgemeenAchtergrond

Records sneuvelen op Wereldrecorddag

Over de hele wereld hebben duizenden mensen gisteren geprobeerd om records te verbeteren om zich een plek te verwerven in het Guinness Book of World Records.

De vele pogingen hielden verband met de eveneens naar het Ierse biermerk genoemde Wereldrecorddag, die voor de vijfde keer werd gehouden.

Een groot aantal pogingen bleek succesvol. In Londen slaagde ‘Ironman’ Manjit Singh erin met zijn haren een 8,5 ton wegende bus 21,2 meter voort te bewegen. Singh boekte daarmee een overwinning op zichzelf, aangezien de 59-jarige twee jaar geleden nog faalde toen hij een bus wilde verslepen met zijn oren.

In Nieuw-Zeeland zette Alistair Galpin zelfs drie wereldrecords op zijn naam. Hij spuugde een champagnekurk vijf meter ver, blies een munt 37,6 centimeter weg en gebruikte een rietje om een malteser (rond snoepje) 11,2 meter te verplaatsen. De Libanees Nabil Karam beschikt nu officieel over de grootste collectie miniatuurauto’s. De official die de wagentjes telde, stopte daarmee na 22.222 exemplaren. In de Finse hoofdstad Helsinki persten mensen van 76 nationaliteiten zich in een saunaruimte, eveneens goed voor een nieuw record.

Het Guinness World Records Book ontstond in 1955. De bierbrouwer wilde daarmee een einde maken aan kroegruzies over allerhande records.

Beheer
WP Admin