AkkerbouwNieuws

Prijzen voor Doré houden redelijk stand

Sint Annaland – De prijzen voor Doré-aardappelen bleven vorige week op de veiling van Alvantho redelijk op peil met 38 tot 50 cent per kilo. Daarmee lag het prijsniveau wel 7 tot 10 cent lager dan de week ervoor.

Het aanbod  voor de klok was met 849 ton wel ruim een kwart groter dan de voorafgaande week.

Vorig jaar dook het prijsniveau van de Doré in de vergelijkbare week al tot ruim onder de 30 cent per kilo. Dat terwijl het klokaanbod toen kleiner was dan vorige week. Daar staat tegenover dat de prijzen van Doré eind juni/begin juli in 2010 nog dik boven de 50 cent per kilo lagen.

Op de klok van The Greenery daalde het prijsniveau van de Eigenheimers op maandagochtend tot rond de 40 cent per kilo. Daarmee lag de prijs ongeveer een dubbeltje lager dan vorige week vrijdag. Frieslanders brachten maandagochtend rond de 25 cent per kilo op. Daarmee bleven de prijzen voor dit ras op een vergelijkbaar niveau als eind vorige week.

Op de Belgische veiling REO zijn maandag Eerstelingen verhandeld voor 23 tot 27 cent per kilo. In totaal werd op deze veiling  zo’n 60 ton aangevoerd. De gemiddelde prijs daalde tot net onder de 20 cent per kilo.

Beheer
WP Admin