AlgemeenNieuws

Prijzen voedsel stijgen in Rusland

Moskou – De prijzen van producten die normaal door Rusland geïmporteerd worden maar nu onder de boycot vallen zijn in Rusland de afgelopen week gestegen. Dat meldt het Russische ministerie van economische ontwikkeling.

Vooral in wat meer afgelegen delen van Rusland zouden de prijzen de pan uit rijzen. De Russische krant Moscow Times schrijft over een prijsstijging van 60 procent van kippenvlees in Sachalin, een eiland in het uiterste oosten van Rusland, en vlees dat in het zuidoosten van Rusland inmiddels 26 procent duurder is geworden. Over het hele land gemeten is een meer gematigde prijsstijging waargenomen. Rosstat, het Russisch bureau voor statistiek, meldde dat onder andere de prijs van kippenvlees met 2,6 procent is gestegen sinds het begin van augustus.

Eerder kondigde de overheid nog aan dat voedselprijzen niet zouden stijgen en dat hier streng toezicht op gehouden zou worden. Economen voorspelden toen al dat de voedselprijzen wel degelijk omhoog zouden gaan en dat de inflatie mee zal stijgen.

Inmiddels is de inflatie afgelopen week met 0,1 procent gestegen, terwijl er in de voorgaande weken geen sprake was van enige inflatie. De Russische bank Renaissance Capital heeft zijn voorspelling voor de inflatie van 2014 inmiddels bijgesteld, van 6,5 procent aan het begin van dit jaar, naar 7,5 procent.

Beheer
WP Admin