AlgemeenAchtergrond

PPO Randwijk wordt demobedrijf

Fruitadviesbureau Fruitconsult krijgt de leiding over de verzorging van de fruitboomgaarden van PPO Randwijk.

Het proefbedrijf, dat zich nu hoofdzakelijk richt op onderzoek, moet daardoor meer een demo- en leerbedrijf worden. “Met deze stap verwachten beide partners dat de demofunctie die van oudsher door de regionale proeftuinen werd verzorgd, op het proefbedrijf weer een volwaardige functie krijgt,” meldt PPO.

Volgens PPO Randwijk, onderdeel van Wageningen UR, gaat de nieuwe opzet niet ten koste van de geheimhouding die aan opdrachtgevers als Inova Fruit is gegarandeerd. De functies van verzorging, nu door Fruitconsult en onderzoek door PPO worden strikter gescheiden.

PPO en Fruitconsult werken sinds 2005 al samen in het Fruitteeltpraktijkcentrum, waarin ook DLV Plant, Inova Fruit, NFO en PT deelnemen. Die samenwerking leidt nu tot één boomgaard voor onderzoek én demofunctie.

Het afgelopen jaar zijn in opdracht van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Productschap Tuinbouw binnen het steenfruitonderzoek al praktijkonderzoekpercelen aangelegd. Binnen deze percelen worden in overleg met de steenfruitsector proeven aangelegd. Voor pitfruit wordt op dit moment met NFO en PT overlegt of een soortgelijke opzet mogelijk is.

Beheer
WP Admin