PluimveeNieuws

PPE blijft taken uitvoeren in 2014

Zoetermeer – Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) blijft volgend jaar een aantal taken uitvoeren. Dat is vastgesteld in de laatste PPE-bestuursvergadering van dit jaar. Die taken worden uitgevoerd in opdracht van en voor rekening van het ministerie van Economische Zaken.

Het productschap blijft volgend jaar nog verantwoordelijk voor de uitvoering van de salmonellaregelgeving. Voor 2014 heeft de Nederlandse overheid bij de Europese Commissie voorstellen ingediend voor de terugdringing van salmonellabesmettingen in de productiekolom. Er is Europese subsidie aangevraagd voor ruiming van vermeerderingskoppels die besmet zijn met salmonella en de vernietiging van de besmette broedeieren. Het gaat daarbij dan om de salmonellatypen Enteritidis, Typimurium, Hadar, Virchow, Infantis en Java. Ook voor de ruiming van besmette legkoppels en aankoop van vaccins is net als in voorgaande jaren subsidie aangevraagd. In de toekomst zal de uitvoering van de salmonellaregeling waarschijnlijk terecht komen bij de Stichtingen Ovoned en Pluimned, de nieuwe branche-organisaties die zijn opgericht door de pluimveesector.

Andere taken die nog bij het productschap blijven zijn onder meer dierziektemonitoring op besmettelijke ziekten zoals vogelgriep en de naleving van de vaccinatie tegen Newcastle disease. Ook de daaraan gekoppelde tuchtrechthandhaving blijft voorlopig in tact.

Andere zaken die het PPE volgend jaar nog blijft doen zijn het antibioticabeleid en het beheer van het Diergezondheidsfonds.

Ook financiering van praktijkonderzoek dat is gericht op de gevolgen van het stoppen met bepaalde ingrepen, zoals snavelbranden loopt via het PPE in 2014.

Meer informatie over de prijzen van eieren vind je in Boerderij Marktprijzen:

  • NOP 2.0 scharreleieren
  • NOP 2.0 richtprijs kooi-eieren
  • Totaaloverzicht
  • Beheer
    WP Admin