AlgemeenAchtergrond

Perm begraaft slachtoffers discobrand

De eerste slachtoffers van de rampzalige brand in een discotheek in de Russische stad Perm zijn vandaag begraven.

De 26-jarige barman Timoer Parfirjev werd door honderd nabestaanden naar zijn graf gedragen. Ook twee andere slachtoffers werden na een herdenkingsdienst ter ruste gelegd.

“Timoer redde vrienden uit het vuur, maar stierf toen hij opnieuw naar binnen ging om mensen te helpen”, zei een vriend op de begraafplaats. “Hij werd gevonden toen reddingswerkers de ruïnes doorzochten.”

De komende dagen zullen in Perm nog veel anderen begraven worden. In totaal vielen 111 vooral jonge slachtoffers door het inferno, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats had. Het plafond van de club vatte vlam, nadat vuurwerk was afgestoken. De vuurzee verspreidde zich snel, waardoor een run ontstond op de enige deur van de disco.

Tientallen mensen liggen nog in het ziekenhuis. Velen hebben last van rookvergiftiging en brandwonden. Sommigen zijn tot wel 80 procent verbrand. Voor veel levens wordt nog gevreesd.

Nog niet alle stoffelijke overschotten zijn geïdentificeerd. Door de verminkingen verloopt het proces langzaam. Ook vandaag stonden nog nabestaanden te wachten op duidelijkheid bij het mortuarium in Perm. Voor de deur van de uitgebrande club hadden zich ook mensen verzameld. Zij legden bloemen en brandden kaarsjes ter ere van de slachtoffers.

Maandag is door de regering uitgeroepen tot nationale dag van rouw.

Beheer
WP Admin