Premium
Bas Bloem (1967) is hoogleraar neurologie aan de Radboud Universiteit. 17 juni won hij de Stevinpremie, de hoogste onderscheiding in de wetenschap, voor zijn onderzoek naar de opmars van Parkinson. - Foto: MFVN Almanak AlgemeenInterview

Parkinson-specialist Bas Bloem: ‘Betere bescherming nodig voor gebruiker middelen’

Reacties

 1. De reacties liggen een beetje in de lijn met waar Bas Bloem dus zorgen om heeft: zoeken naar houvast voor de ontkenning.
  De tabaksindustrie wist ook prima de kettingrokende 80-gers te vinden die nog steeds in leven waren. Of onderzoekjes te doen met rookmachines die anders rookten dan de menselijke roker. Daar werd de schadelijkheid alleen niet anders van, het duurde wel langer voordat dat aanvaard werd en er wat aan kon worden gedaan.

 2. parkinson is een verschrikkelijk slopende ziekte die ik van nabij ken.
  Hoe ik dit artikel richting toepassers van middelen kan rijmen met de bekende nederlanders prins claus, ernst daniel smit, rob de nijs en een burger die rond zijn 20e niet meer kon lopen van de parkinson maar door doorlopende medicatie nu op zijn 35e een zelfstandig ondernemer is vind ik lastig.
  Geen van allen landbouw, geen van allen een eigen tuintje waarin ze werkten.
  Ik hoop van harte in het belang van alle mensen dat Bas Bloem heel snel de link gaat vinden
  succes toegewenst.

 3. Parkinson is een akelige ziekte. sommigen zeggen dat er best wel goede medicijnen voor zijn. Deze zullen misschien best wel het proces vertragen. Maar verder is het alleen maar inleveren, inleveren inleveren.

 4. Wij hebben een vriendin met deze ziekte. Een echte française die jarenlang medicijnen snoept met vooral penicilline. Hier denken ze dat die medicijnen de oorzaak zullen zijn. Ze drinkt geen wijn en woont ver van de wijngebieden.

  1. Vaak is het zoeken naar een dergelijke oorzaak heel moeilijk, kan ook komen van het voedselpatroon. Uit onderzoek van Bloemen naar residuen op groente en fruit uit 3 grote supermarkten vorig jaar, kwam er naar boven dat: de groente’s uit alle 3 supermarkten beneden de grens lagen. Het fruit in alle 3 supermarkten een te hoge hoeveelheid aan residuen bevatte en dat in alle 3 winkels de rode bordeaux wijnen ook sporen van bestrijdingsmiddelen bevatte van een middel wat wel is toegestaan in europa.

Beheer
WP Admin