RundveeNieuws

Overname Entremont nog steeds niet rond

Annecy – De overname van de in financiële problemen verkerende Franse kaasfabrikant Entremont door de brede coöperatie Sodiaal is nog steeds niet rond.

Dat leidt ertoe dat kaasgigant Lactalis opnieuw een gooi naar Entremont probeert te doen.

Sodiaal kreeg in oktober twee maanden de tijd voor exclusieve onderhandelingen over de overname van Entremont. Zo´n fusie tot wat dan het vierde zuivelbedrijf van Europa kon worden, werd sterk aangemoedigd door de Franse minister van landbouw Bruno le Maire. Sodiaal eist echter van de 6.000 melkveehouders die aan Entremont leveren dat ze via een korting op hun melkprijs jarenlang bijdragen aan de herstructurering van het kaasbedrijf en uiteindelijk ook aan toetreding tot de coöperatie zelf. De betrokken melkveehouders willen daar echter niet aan en houden de fusie daarom nog steeds tegen.

Dat leidt er toe concurrent Lactalis, nu al het grootste kaasbedrijf van Europa, die melkveehouders opnieuw probeert te overtuigen dat zij een betere kandidaat voor Entremont zou zijn. Lactalis was destijds al in de markt maar werd, met name door Le Maire, afgehouden. Naar verluidt zou Lactalis nu echter binnen afzienbare tijd opnieuw een concreet bod voor Entremont op tafel willen leggen.