AlgemeenNieuws

Nuscience doet overname in Brazilië

Drongen – Premixen- en speciaalvoerproducent Nuscience neemt het Braziliaanse Metachem Nutrientes over. De overnamesom en de productiecapaciteit van het overgenomen bedrijf zijn niet bekendgemaakt.

Nuscience is een vanuit België geleide dochteronderneming van Agrifirm Group die de laatste jaren stormachtig groeide qua omzet en winst.

Met een eigen productie van veevoederadditieven, in zowel vloeibare als droge vorm, is Metachem Nutrientes volgens Nuscience-directeur Patrick Keereman een uitstekende aanwinst voor Nuscience. Het bedrijf heeft een productielocatie in Itupeva, dicht bij Sao Paulo, en maakt onderdeel uit van de Metachem groep die sinds 25 jaar handelt in grondstoffen. In september kondigde Nuscience al het kopen van 51 procent van Novi Mix in Servië aan.

“We waren op zoek naar mogelijkheden om een eigen positie in Zuid-Amerika te verwerven, voornamelijk in Brazilië, vanwege het grote marktpotentieel vandaag en in de toekomst. Metachem Nutrientes past perfect bij onze ambities om te groeien in het veevoederadditieven segment. We kijken alvast uit naar de samenwerking met hun hooggekwalificeerd team.”

Eerder kondigde Nuscience aan de jaaromzet te willen vergroten van 350 naar 500 miljoen euro. Het bedrijf komt overigens van een omzet van slechts 34 miljoen in 2005. Nuscience is voor een breed gamma producten actief in China en Oekraïne en Keereman wil graag Rusland aan het lijstje toevoegen. Voor vervangers van antibiotica zijn de pijlen op Brazilië gericht, zei Keereman in maart.

Beheer
WP Admin