PluimveeNieuws

Novogen-fokker bezoekt Nederland

Thierry Burlot, hoofd-geneticus van het Franse kippenras Novogen, was deze week in Nederland om met pluimveehouders en eierhandelaren te praten over hun ervaringen met de Novogen-kippen en -eieren.

Novogen-dealer Verbeek Broederij en Opfok had een programma voor Burlot samengesteld. Menno Verbrugge, verkoopleider Nederland en België bij Verbeek, leidde Burlot gedurende drie dagen naar een opfoklegvermeerderingsbedrijf, een legvermeerderingsbedrijf en zeven legkippenbedrijven met diverse houderijsystemen. Ook bezocht de fokker twee eierhandelaren.

Door de bezoeken houdt Burlot naar eigen zeggen ‘zicht op de richting van de fokkerijʼ. Hoewel de pluimveefokkerij grotendeels is gebaseerd op data uit het veld, geven de gesprekken met pluimveehouders en eierhandelaren de fokker aanwijzingen voor finetuning van het fokprogramma van de witte en bruine Novogen-kippen.

Hij concludeerde uit de gesprekken dat de pluimveehouders en eierhandel in het algemeen behoorlijk tevreden zijn over belangrijke kenmerken van Novogen, zoals aantal eieren, eikwaliteit en gedrag van de hennen.

Meer informatie over de prijzen van eieren vind je in Boerderij Marktprijzen:

  • NOP 2.0 scharreleieren
  • NOP 2.0 richtprijs kooi-eieren
  • Totaaloverzicht
  • Beheer
    WP Admin