AlgemeenAchtergrond

Nog geen besluit over CO2-opslag Barendrecht

Barendrecht krijgt morgen nog geen duidelijkheid over het project met de ondergrondse CO2-opslag.

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) liet woensdagmiddag weten dat zij in tegenstelling tot eerdere verwachtingen de knoop donderdag nog niet definitief doorhakt.

Van der Hoeven deed haar uitspraak na een bijeenkomst met ondernemers over de financiële crisis. Wanneer het besluit, dat zij met haar collegaminister Jacqueline Cramer (VROM) moet nemen, dan wel valt, kon de bewindsvrouw niet aangeven. “Zo snel mogelijk”, stelde ze.

Barendrecht en Shell zien al geruime tijd uit naar de beslissing van de twee ministers. Nader onderzoek dat TNO verrichtte in opdracht van de bewindsvrouwen wees onlangs uit dat het broeikasgas CO2 veilig kan worden opgeslagen in de bodem van een bijna leeg gasveld in Barendrecht. Cramer en Van der Hoeven moeten echter nog definitief beslissen over het project.

De Barendrechtse wethouder Simon Zuurbier sprak woensdag aan het eind van de middag nog met Van der Hoeven. Op het ministerie van Economische Zaken hoorde de bewindsvrouw de bezwaren en standpunten van de Barendrechtse bestuurder aan. Over het op handen zijnde besluit deed ze geen nadere mededelingen, behalve dan dat zij en haar collega Cramer alle aspecten zullen laten meewegen.

Beheer
WP Admin