AlgemeenAchtergrond

NMa akkoord met overname Super de Boer

Supermarktketen Jumbo heeft van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) het groene licht gekregen om branchegenoot Super de Boer over te nemen.

Dat liet de overnamekandidaat vandaag weten. Super de Boer meldde ook dat haar ondernemingsraad een positief advies heeft gegeven over de overname door Jumbo. Dinsdag 8 december moeten de aandeelhouders van de supermarktketen nog hun goedkeuring uitspreken. Super de Boer verwacht dat de transactie op 18 december kan worden afgerond.

Jumbo kondigde deze herfst aan Super de Boer over te willen nemen voor in totaal 552,5 miljoen euro. Het Franse Casino, voor 57 procent eigenaar van Super de Boer, ging akkoord met de overname.

Jumbo is nu met 127 winkels een relatief kleine speler. Super de Boer telt ruim driehonderd winkels. Jumbo’s inkooppartner Schuitema krijgt tachtig Super de Boer-winkels als de transactie rond is.

Tijdens een buitengewone vergadering op dinsdag 8 december moeten de aandeelhouders van Super de Boer nog formeel toestemming geven voor de overname door Jumbo. Super de Boer zegt in een verklaring dat de transactie naar verwachting op 18 december zal worden afgerond. De ondernemingsraden van beide supermarktbedrijven hebben het groene licht gegeven voor de overname.

Bestuursvoorzitter Jan Brouwer van Super de Boer liet maandag weten het bedrijf eind maart volgend jaar te verlaten. Brouwer gaf de afgelopen drie jaar leiding aan Super de Boer. Daarvoor was hij tien jaar voorzitter van de directie van Schuitema.

Beheer
WP Admin