Video’s

Boerderij houdt je ook via video's op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de agrarische sector. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal en mis nooit een video. Bekijk hier de laatste video's:
Varkenshouder Willy Tijs bouwde samen met CCS Energie-advies een vergister in Hoge Hexel (N.B.). De installatie is de grootste mono-mestvergister van Nederland. Met bedrijfseigen varkensmest dat wordt aangevuld met varkensmest van vier boerderijen uit de regio produceert de installatie voor zo’n 240 huishoudens groen gas. Bekijk video:
Boerderij ging op pad om samen met vruchtbaarheidsbegeleider Auke Bremer koeien te scannen en te insemineren in De Wilp (Gr.). In deze laatste video laat Auke aan de hand van een tijdlijn zien waarom hij liever vroeg tijdens de tocht insemineert. Bekijk de video:
Een kalverstal die 70% ammoniak reduceert; een innovatief systeem. Dat is het plan van kalverhouder en bestuurder van de LTO vakgroep Kalverhouderij Joris van der Doelen. De stal moet plek hebben voor 660 dieren. Joris is samen met drie andere kalverhouders de eerste in Nederland die zo’n stal voor de kalverhouderij wil bouwen. Hoe hij dit precies voor zich ziet en tegen welke problemen hij aanloopt, zie je in deze Boerderij Uitgelicht. Bekijk de video:
Jan Megens volgt de opleiding Veehouderij aan het Yuverta College in Horst. Hij loopt stage bij de varkens research faciliteit van Trouw Nutrition in Sint Anthonis. “Ik zocht wat anders dan de standaard varkenshouderij, iets waar ik ook meer kon leren qua kennis in plaats van alleen praktijk”, vertelt Jan in deze video. Bekijk de video:
Boerderij ging op pad om samen met vruchtbaarheidsbegeleider Auke Bremer koeien te scannen en te insemineren in De Wilp (Gr.). In deze tweede video insemineert hij een koe en vertelt hij waarom hij voorkeur heeft voor vroeg insemineren. “Als een koe een tocht laat zien, dan is zij eraan toe. Ook als dat voor de veehouder te vroeg na afkalven is”, zegt Bremer. Bekijk de video:
Liza Roording volgt de opleiding Melkveehouderij aan het Yuverta College in Horst. Ze loopt stage bij melkveebedrijf Smits in Beugen. “Ik vind het belangrijk dat je van alles met elkaar kan vergelijken en dat je ziet dat er verschillende manieren zijn hoe je een bedrijf kan leiden” vertelt Liza in deze video. Bekijk de video:
Emiel Aerts volgt de opleiding Greenport op het Yuverta College in Horst. Hij loopt stage bij groentekwekerij Swinkels in Meterik en wil later het bedrijf van zijn ouders overnemen. “Ik was opzoek naar een bedrijf dat onder ander prei teelt en het liefst zoveel mogelijk andere producten erbij. Dat heeft Swinkels”, vertelt Emiel in deze video. Bekijk de video:
Boeren en tuinders pakken uit door heel Nederland. Zo ook in het Land van Cuijk. Boeren versierden hun trekkers en boerderijen, en verlichtten zo het platteland. Al rijdend nam Boerderij een kijkje, waarbij er zelfs door de voergang van een melkveebedrijf gereden mocht worden. Bekijk de video:
Ronja Bouma volgt de opleiding Melkveehouderij op het Aeres College in Leeuwarden. Ze loopt stage bij een melkveehouderij in Workum en haar ambitie is om het bedrijf van haar ouders over te nemen. “Ze hebben hier diepstrooisel en dat hebben we thuis niet. Wij hebben nu droge stront thuis, maar ik wil ook wel diepstrooisel”, vertelt Ronja in deze video. Bekijk de video:
Emma Verhoeven volgt de opleiding Dier en ondernemen in Den Bosch. Ze loopt nu stage bij een varkenshouderij in Spoordonk, maar zou graag in de toekomst zelf een bedrijf overnemen. 'Het verbeteren van het welzijn van het dier vind ik super interessant.' Bekijk de video:
Cobus van Bergen zit op het Yuverta college in Horst en loopt momenteel stage bij melkveebedrijf Van den Heuvel in De Vredepeel (L.). Vanaf 2013 kruist het bedrijf met Jersey-koeien. 'Ik wilde graag met dit soort vee leren omgaan'. Sinds dit jaar is Cobus in vennootschap gestapt met zijn vader. De pijlen zijn erop gericht om het bedrijf ooit over te nemen. Bekijk de video:
 
Beheer
WP Admin