MechanisatieAchtergrond

Nieuwe koers New Holland

De eerste foto’s van de onlangs aangekondigde waterstoftrekker onthullen alvast de nieuwe ontwerplijnen bij New Holland.

Het eerste beeld van de NH2, de waterstoftrekker van New Holland, verraadt dat NH behalve een nieuwe krachtbron ook een nieuw uiterlijk gaat presenteren op de SIMA. Daarin kunnen we stijlelementen terugzien van de FIAT Nastro d’Oro, de retro trekker die op de EIMA werd voorgesteld. De kleur geel krijgt meer nadruk, niet alleen aan de buitenkant, maar ook in het interieur. Het eerste prototype, een werkend model met een vermogen van 106 pk, werd vandaag in Turijn aan de pers voorgesteld.

Volgend jaar drie testmodellen

De ontwikkelingsafdeling van de automobieltak van FIAT heeft een nieuwe brandstofcel ontwikkeld, met waterstof als energiebron. Deze heeft een hogere efficiëntie dan de tot dusver bekende brandstofcellen. Hij zet waterstof rechtstreeks om in stroom. De nieuwe trekker heeft twee elektromotoren, een voor de aandrijflijn en een voor de aftakas, hydrauliek etc. Volgend jaar worden drie trekkers onder praktijkomstandigheden getest. Het bezwaar van de minder goede “well to wheel” efficiëntie vangt New Holland op door de waterstof te laten produceren met op de boerderij te winnen energie (Bio-, wind- en zonne-energie).

Bekijk HIER het filmpje

Bron: Trekker

Beheer
WP Admin