AlgemeenAchtergrond

Nieuwe beurs in Biddinghuizen volgeboekt

Het nieuwe landbouwevenement dat in september in Flevoland wordt georganiseerd, Agrotechniek Holland, is volgeboekt.

Ruim tweehonderd fabrikanten tonen er 2.500 landbouwmachines van 380 merken op een terrein van 18 hectare. Daarmee is het Walibi-terrein in Biddinghuizen volgeboekt en wordt dit het grootste agrarische evenement van Nederland, aldus de organisatie.

Het is voor het eerst dat er op deze schaal in Nederland een landbouwvakbeurs wordt georganiseerd die grotendeels buiten plaatsvindt.
Tijdens het vier dagen durende evenement (8 tot en met 11 september) kunnen bezoekers zelf de nieuwste trekkers uitproberen en alles te weten komen over precisielandbouw.

De nieuwe vakbeurs is een initiatief van de Federatie Agrotechniek, de federatie van fabrikanten, importeurs en dealers van landbouwmachines, en moet een keer in de twee jaar gaan plaatsvinden. De federatie was eerder betrokken bij de organisatie van de LandbouwRai. Deze beurs in Amsterdam werd in 2002 voor het laatst georganiseerd.

Amsterdam Rai en de Federatie Agrotechniek besloten de grootschalige LandbouwRai af te schaffen. Deze moest plaats maken voor twee beurzen: de Agrovak in Den Bosch en Landbouwwerktuigenbeurs in Leeuwarden. De kosten van een jaarlijkse vakbeurs, het ene jaar in Leeuwarden, het andere jaar in Den Bosch, bleken bij nader inzien echter hoger dan gedacht.

De federatie heeft de beurzen opnieuw tegen het licht gehouden en besloten zelf een nieuwe grote beurs te organiseren in Flevoland.

Beheer
WP Admin