AkkerbouwAchtergrond

Nieuw initiatief voor verslevering via internet

Nederlandse supermarkten hebben er sinds donderdag concurrentie van online-versleverancier Tas-Toe, opgericht door de Betuwse paprikateler Marieke Tas. Mensen uit de regio Arnhem-Nijmegen kunnen een pakket met groente en fruit samenstellen dat op vier momenten wordt uitgeleverd. Landelijk kunnen vaste pakketten worden besteld die op twee momenten worden uitgeleverd.

Waarom heeft u Tas-Toe opgericht?
“Door de veiling, groothandel en supermarkt over te slaan en direct de consument te beleveren, kunnen we een nog verser en dus lekkerder product aanbieden. Het viel ons op dat mensen die op de kwekerij kwamen of vrienden onze producten aten ze altijd het verschil met de supermarkt opmerkten. De smaakbeleving van de consument moet altijd het uitgangspunt zijn.”

Speelt een hogere marge voor de teler ook een rol?
“Hoewel de producten goedkoper zijn dan in de supermarkt, hoopt Tas-Toe voor telers een betere marge te kunnen realiseren. Nu blijft toch een flink deel van de marge bij de schakels tussen ons en de consument en is van een eerlijke prijs voor de teler geen sprake. Daar kun je eindeloos over in zitten, maar je kunt ook proberen zelf verandering mogelijk te maken.”

Welke producten levert Tas-Toe?
“Het assortiment omvat natuurlijk onze eigen rode, groene en gele paprika’s. Daarnaast leveren we onder meer appels, peren, aardbeien, tomaten, sla, waterkers, aardappelen en brood. Volgend seizoen komen daar tenminste nog kersen bij. De leveranciers worden door ons geselecteerd. Men moet het project serieus nemen.”
“De dagverse producten komen vanwege de versheid die Tas-Toe nastreeft uit de eigen regio. Houdbare producten zoals kaaskoekjes en aardappelchips komen uit de Hoeksche Waard. Verder heb ik nog geen producenten van wortels en bloemkool in de regio kunnen vinden, dus heeft Tas-Toe goede telers met een apart product buiten de regio gezocht.”

Hoeveel afzet verwachten jullie?
“Dat blijft natuurlijk de grote vraag! Om het vertrouwen in bestellen via internet te vergroten, biedt Tas-Toe bij de eerste 50 bestellingen een presentje. Het grote volume paprika wordt vermoedelijk nog wel even via Paprika NL (lid Coforta, red) afgezet, maar het initiatief is zeker serieuze business, geen hobby.”

Beheer
WP Admin