AlgemeenAchtergrond

Nederlandse planten winnen prijs in Japan

Het Nederlandse paviljoen op de Hamamatsu Mosaiculture wereldtentoonstelling in Japan is bekroond als mooiste ontwerp van de expositie.

In het Nederlandse paviljoen waren onder meer afbeeldingen te zien van het Vredespaleis in Den Haag, de Erasmusbrug in Rotterdam, Amsterdamse grachten en Nijntje, het geesteskind van de Utrechtse tekenaar Dick Bruna.

Mosaiculture is de kunst om grote, kleurige ‘schilderijen’ of sculpturen te bouwen met levende planten. Om dat te bereiken, moeten verschillende planten in de goede compositie bij elkaar worden gezet en daarna zorgvuldig worden opgekweekt en gesnoeid. De wereldtentoonstelling in de Japanse stad Hamamatsu is in september 2009 geopend door prins Akishino. De expositie trok afgelopen najaar 1,3 miljoen bezoekers.

Dat heeft de Haagse wethouder Frits Huffnagel (Citymarketing) vandaag gemeld. Hij is voorzitter van de Holland Business Promotion Office, de organisatie die de promotie van de vier grote steden, de drie bijbehorende provincies en Flevoland coördineert.

Beheer
WP Admin