AlgemeenAchtergrond

‘Nederland wil Neelie’

‘Nederland wil Neelie.’ Met die woorden prees VVD-Kamerlid Han ten Broeke nogmaals zijn partijgenote aan als Nederlandse eurocommissaris in Brussel.

Gisteren bleek tijdens een spoeddebat dat Neelie Kroes veel steun geniet als het kabinet haar zou voordragen voor een nieuwe termijn als Nederland de post Concurrentie krijgt. Ook de PvdA heeft daar geen moeite mee. Alleen de SP en PVV zijn tegen, hoewel ze tevreden zijn over haar functioneren.

Neelie Kroes wil zelf graag door, op haar huidige post concurrentie. Maar een week geleden zei ze dat ze de indruk had dat partijpolitieke overwegingen bij het kabinet ervoor zorgen dat ze niet wordt voorgedragen voor een tweede termijn in Brussel.

GroenLinks bood de huidige eurocommissaris daarom gisteren een erelidmaatschap aan en riep andere partijen op hetzelfde te doen om dat probleem uit de weg te halen.

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) herhaalde echter dat de huidige eurocommissaris niet buiten beeld is geweest. Volgens hem heeft Kroes altijd op zijn lijstje gestaan.

Beheer
WP Admin