PluimveeNieuws

‘Mooiste Kippenuitloop 2015’ bekend

Zeist – Biologisch Pluimveebedrijf De Zandschulp in het Utrechtse Overberg is verkozen tot winnaar van de verkiezing tot ‘Mooiste kippenuitloop 2015’ volgens een vakjury.

Winnaar van de publieksprijs werd het biologisch legpluimveebedrijf van Kees Sijbenga in Hooghalen, Drenthe. De verkiezing van de mooiste kippenuitloop werd georganiseerd door het Louis Bolk Instituut en Bionext, in het kader van het project Bomen voor Buitenkippen waarbij in samenwerking met pluimveehouders geëxperimenteerd wordt met aankleding van de uitloop.

Een vakjury, bestaande uit pluimveedierenarts Roland Bronneberg, Marijke de Jong van de Dierenscherming en lector Ruud Zanders (Gezonde Pluimveehouderij), roemde de Zandschulp (15.000 leghennen) vanwege het hoge aantal kippen dat tegelijkertijd buiten wordt gezien, circa 70 procent. Eigenaar Wim Thomassen heeft de uitloop ingericht met een boomgaard voor de productie van appelsap en hout met wilgen. De uitloop van publiekslieveling Sijbenga (4.250 leghennen) heeft veel verschillende bomen en struiken die het jaar door groen blijven, en werd als onder andere ‘heel natuurlijk’ geprezen.

Voor de verkiezing waren zes kippenuitlopen aangemeld. De winnaars krijgen een oorkonde en een bord voor bij de stal met als opschrift ‘Mooiste kippenuitloop 2015’.

Beheer
WP Admin