AlgemeenNieuws

Mogelijk twee platforms internethandel groente

Geldermalsen – Het internethandelsplatform voor fruit Service2fruit heeft ook plannen voor een uitrol naar groentehandel. Mogelijk komt dat naast het platform waar Heldere Handel aan werkt.

Afgelopen weekend werden voor het eerst vijf transacties afgewikkeld met fruit bij Service2fruit. Initiatiefnemer Walter Willems wil voor de uitrol eerst van de hardfruithandel een succes maken op het handelsplatform. Maandag stonden zeven partijen aangeboden door telers. “Aan het einde van de week kun je zien welke partijen zijn verhandeld. Die mogelijkheid voegen we nog toe.” In het voorjaar hoopt Willems voor zachtfruit een start te maken en daarna lonkt de groentenafzet. “We hebben de domeinen al in bezit voor service2vegetables.”

Het bedrijf is in gesprek met diverse partijen. Zo is Willems in Hamburg om met Duitse geïnteresseerden te spreken. “Aan het einde van de week is het platform ook in het Duits te lezen.” Willems hoopt dat veilingen aanhaken en is in gesprek met Heldere Handel, het initiatief uit de telersvereniging Best of Four dat dezelfde plannen heeft. Het is niet helder of beide initiatieven straks los van elkaar zullen bestaan. “We willen dat doen als we ook een commercieel team kunnen installeren, zoals we nu bij fruit hebben gedaan. Heldere Handel mikt op een iets ander model, maar zien wel wat in onderdelen van ons model.”

Peter Meurs, projectleider Heldere Handel, wil al komend seizoen starten en ontwikkelt een eigen model dat getest wordt bij handel en teelt. “Er zijn landelijke ontwikkelingen waar we invulling aan willen geven. Zo zijn er bij Stichting Stap groepen bezig met plannen heeft komkommercollectief K4 plannen om te digitaliseren. En of dat met of zonder Service2fruit is, wil ik nu niets over zeggen.”

Beheer
WP Admin