AkkerbouwNieuws

Minder droge massa bij sorghum dan mais

Hannover – Proefteelt met sorghum in Nedersaksen heeft laten zien dat de drogemassaopbrengsten 3 tot 5 ton per hectare achterblijven bij die van mais. De droogtetolerantie en daarmee het regeneratiepotentieel is echter groter.

Deze tussenbalans van een in 2012 begonnen proef heeft de Landbouwkamer van Nedersaksen bekendgemaakt. Volgens de Landbouwkamer ging het om de qua opbrengsten beste rassen van sorghum. In totaal testte deze instantie zestien rassen van het exotische gewas. De proef moet duidelijk maken in hoeverre dit een zinvol en rendabel alternatief is voor mais. Die vraag laat de Landbouwkamer vooralsnog open.

De proefteelt wordt voortgezet met het vergelijken van de koudetolerantie. De proef heeft een looptijd van drie jaar en wordt gefinancierd door het landbouwministerie in Berlijn en de Fachagentur für Nachwachsende Rohstoffe. De initiatiefnemers hebben een verzoek ingediend om het project voort te kunnen zetten om te testen wat het optimale oogsttijdstip is.

Kom naar de gratis studiedag over mais op 16 september in Venray. Volg workshops, bekijk demo’s, ga langs bij verschillende stands en bezoek de machinestraat om kennis op te doen voor jouw snijmaisteelt. Bekijk het hele programma en meld je aan.

Beheer
WP Admin