AlgemeenAchtergrond

Miljoenenfraude met claim stroomstoring

De politie heeft maandag een 33-jarige man uit Nieuwkuijk aangehouden die zou hebben gefraudeerd met een schadeclaim na de grote stroomstoring in de Bommelerwaard in 2007.

Het zou gaan om een fraudebedrag van 2 miljoen euro, aldus de politie. De verdachte had destijds een schaderapport opgesteld.

In december 2007 vloog een Apachehelikopter van Defensie tegen een hoogspanningskabel bij Hurwenen met als gevolg een langdurige stroomstoring in de Bommelerwaard. Naar aanleiding hiervan dienden particulieren en bedrijven claims in bij het ministerie van Defensie. Het ministerie heeft naar aanleiding van een claim aangifte gedaan van oplichting en valsheid in geschrifte ter waarde van 2 miljoen euro.

De zaak is in onderzoek bij de politie Gelderland-Zuid, de Belastingsdienst en de Koninklijke Marechaussee. Begin oktober zijn bij huiszoekingen op verschillende locaties in de Bommelerwaard administraties van bedrijven in beslag genomen. De verdachte die maandag is opgepakt, werd aangehouden in zijn bedrijf in Nieuwkuijk. Het onderzoeksteam verwacht de komende tijd meer aanhoudingen.

Beheer
WP Admin