AlgemeenNieuws

’Met Total Produce wijzigt inkoop Frankort niet’

Venlo – De aankoop van 50 procent van de aandelen Frankort & Koning door Total Produce zal de inkoop van Nederlandse glasgroente op korte termijn niet wijzigen.

Dat stelt Theo Koning, mede-eigenaar van het Venlose handelsbedrijf met een omzet van bijna 300 miljoen euro in 2010.

Het bedrijf behoort tot de top van exporteurs van Nederlandse glasgroente en doet veel zaken met Kompany en Fresq. Zeker op korte termijn zal hierin geen verandering komen, stelt hij. Na de overname zal Frankort & Koning wel met Haluco uit Bleiswijk gaan samenwerken, verwacht Koning. Dan gaat het vooral om het afstemmen van activiteiten op verschillende markten en diensten, verwacht hij. Frankort zal daarbij de relaties met bestaande telersverenigingen naar verwachting handhaven.

Koning verwacht wel de inkoop van overzeese producten anders in te richten door de sterke positie van partner Total Produce. Zo heeft Total Produce een sterke samenwerking met Capespan in Zuid-Afrika, maar ook in Zuid-Amerika heeft het bedrijf sterke troeven in handen. Koning verwacht hiervan ook de meeste groei.

Theo Koning en Martin Frankort blijven ook in de nieuwe situatie betrokken bij de leiding, maar de dagelijkse leiding komt meer in handen van de bestaande directie. Beide hadden al drie jaar een joint venture met Total Produce via het zachtfruitbedrijf All Seasons. Dat beviel goed. ”Het management van Total Produce heeft groene vingers. Er is geen zak geld dat daar aan de touwtjes trekt. 

Beheer
WP Admin