AlgemeenAchtergrond

Meer mensen kiezen ander energiebedrijf

Nederlanders veranderen steeds meer van energiebedrijf, blijkt uit cijfers van Energie Data Services Nederland (EDSN), dat de “switches” verzorgt in ons land.

Tot eind oktober stond de teller van EDSN voor dit jaar op 1,27 miljoen “switches”, veranderingen van leverancier van gas of stroom en dat is 98 procent van het aantal over geheel vorig jaar. Als de lijn wordt doorgetrokken eindigen we dit jaar op 1,72 miljoen switches en dat is een stijging van 32 procent ten opzichte van vorig jaar, aldus Willem Jan Zwart, de directeur van EDSN.

Het totale aantal aansluitingen in ons land voor gas en stroom is ongeveer 14 miljoen. EDSN registreert per aansluiting gas of elektra. Twee switches kunnen van een of twee huishoudens zijn, maar tegenwoordig switchen de mensen steeds meer door in een klap zowel te veranderen van stroomleverancier als van gasleverancier, aldus Zwart.

Dit jaar is het aantal switches meer dan twee keer zo hoog als in 2005. Na een dipje in 2006 is het aantal gestaag toegenomen.

Per 1 januari veranderen bij veel energiecontracten weer de prijzen van gas en stroom voor de duur van een half jaar. EDSN geeft geen informatie over marktaandelen van de energieleveranciers.

Beheer
WP Admin