RundveeMarktanalyse

Zuiglammeren 6 euro duurder

Het aanbod van slachtrijpe zuiglammeren komt maar langzaam op gang. De lammeren zijn in de afgelopen periode maar traag gegroeid.

Omdat er nog niet zo veel zuiglammeren beschikbaar zijn kon de prijs dinsdagochtend weer wat stijgen. De prijs van de lammeren steeg in Leeuwarden met 6 euro. Een luxe zuiglam kost maximaal 119 euro per stuk. De aanvoer van schapen en lammeren lag met 939 dieren een kleine 200 hoger dan vorige week. Hiervan waren ongeveer 125 zuiglammeren besteld door een Belgische afnemer.

Het aanbod van zuiglammeren loopt dit jaar langer door dan vorig jaar. Dit zorgt ervoor dat er van vorig jaar geen prijsgegevens beschikbaar zijn uit dezelfde week. Wat wel goed te zien is, is dat de prijs dit hele lammerseizoen lager ligt dan de prijs van vorig jaar.

De verkoop van de slachtschapen viel dinsdagochtend wat tegen. De eerste koppels schapen werden nog redelijk verkocht, maar later op de ochtend verliep de verkoop stroef.

De prijs van de schapen lag wat lager dan vorige week maar de notering bleef gelijk. Volgens handelaren ligt de maximale prijs van slachtschapen rond de 135 euro, terwijl de notering 120 euro aangeeft. Handelaren zijn ondanks de prijsdruk niet ontevreden over de prijs. De prijs ligt op een prima niveau.

Prognose: stabiele prijzen.

Beheer
WP Admin