AlgemeenMarktanalyse

Weer komende weken bepalend voor stroprijzen

De prijzen van vochtige voeders zijn redelijk stabiel. Mais is nog steeds goed aan de prijs. Hoe de stroprijzen zich gaan ontwikkelen is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden komende weken.

Duidelijk is dat de volumes stro dit jaar wat gaan tegenvallen. Toch staat er nog voldoende om aan de vraag te voldoen. Essentieel is hoe het stro van het land komt. Duidelijk is dat wisselvallig weer, zoals in de afgelopen weken, niet helpt.

Bierbostel is nog steeds ruim beschikbaar. Vanuit België komt er extra bostel naar Nederland toe, wat de prijzen onder druk zet. Leveranciers hebben nu nog veel product dat op contract moet worden uitgeleverd. In de afgelopen weken zagen weinig veehouders kans om bierbostel te gebruiken voor het afdekken van de kuil. Deze achterstand moet worden ingelopen, en dat zorgt ervoor dat de prijzen nu nog redelijk stabiel blijven. Hoe lang het huidige prijsniveau kan worden vastgehouden is de vraag.

De handel in snijmais loopt redelijk door tegen nog steeds hoge prijzen rond de 60 euro per ton. Vooral maistelers op zware kleigrond hebben last gehad van de langdurige droogte. Extra mais is nodig om gebruikte voorraden aan te vullen. Op andere gronden staat de mais er duidelijk beter voor.

Prognose: stabiele prijzen.

Beheer
WP Admin