AlgemeenMarktanalyse

Week 32: wisselende geluiden pakstations

Er vallen deze week toch wat wisselende geluiden bij de pakstations te beluisteren. Enkele pakstations vonden de vraag en bestellingen van de winkelbedrijven naar eieren nog steeds wat tegenvallen, maar er werden nu ook duidelijk wat meer positieve berichten gehoord.

Deze laatste pakstations waren eigenlijk best tevreden over de huidige vraag en bestellingen van binnen en buitenlandse retailers. Dat valt ook af te leiden uit het feit dat er nog nauwelijks oudere eieren beschikbaar zouden zijn en dat is met het huidige broeierige cq vochtige weertype een goede zaak. Men was ook positief over de prijsontwikkeling, want die lijken toch wat op te lopen.

Het aanbod is weliswaar ruim voldoende, maar doordat de vraag niet stokt, oogt deze wat minder ruim dan dat deze in werkelijkheid is. Er zou daarnaast een licht tekort aan biologische en vrije uitloop eieren zijn.

De Nederlandse industrie is redelijk in beeld en er is ook een behoorlijke interesse van Duitse en Franse verwerkers naar eieren. Sommige pakstations maakten er eveneens melding van, dat de vraag vanuit derde landen redelijk oogt. De vraag vanuit Afrikaanse landen en het Midden-Oosten is zeker niet slecht, alhoewel de interesse vanuit laatstgenoemde regio in verband met de Ramadan wel wat minder aanwezig is.

(Bron: PPE)

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin