AlgemeenMarktanalyse

Week 27: redelijk positief marktbeeld eieren

De situatie op de markt van eieren lijkt deze week een positieve wending door te maken. De vraag was de afgelopen weken niet echt heel slecht, maar viel voor het gevoel toch wel tegen. Volgens een aantal pakstations treedt er deze week toch een kentering op, want de bestellingen van de Nederlandse en Duitse retailers zijn zeker niet slecht en men ziet ook de prijzen verder oplopen.

Daarnaast zou ook de eiproducten industrie wat actiever worden en dat is opmerkelijk, omdat dit marktsegment vanwege de lage prijzen van de laatste tijd toch redelijk vol met eieren zou moeten zitten.

De industrie vraagt desondanks redelijk grote hoeveelheden verse eieren en dat doet men vermoedelijk vooral omdat de prijzen blijkbaar nog niet al te hoog zijn. Mogelijk gokt men erop dat de prijzen in de komende periode verder zullen oplopen. Daarnaast zou ook de vraag naar verwerkte eieren behoorlijk aangetrokken zijn.

Een wat minder positief bijkomend effect van het huidige marktbeeld, is wel dat de vraag vanuit de diverse derde landen op dit moment wat minder groot zou zijn en dat zal vooral veroorzaakt worden doordat de prijzen verder oplopen.

Niettemin zijn de pakstations toch redelijk tevreden en deze positieve wending zou naast de aantrekkende vraag van retail en industrie ook het resultaat zijn vanwege een wat licht krimpend aanbod.

Al met al, een redelijk positief marktbeeld.

(Bron: PPE)

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin