AlgemeenMarktanalyse

Week 21: rustig marktbeeld

De situatie op de markt van eieren wordt deze week wat wisselend beoordeeld. Enkele pakstations vonden de vraag en bestellingen van de retailers uit binnen en buitenland qua volume behoorlijk tegenvallen en waren al redelijk tevreden als men het prijspeil van de afgelopen week kon vasthouden.

Daarnaast was men ook al niet bijzonder te spreken over de vraag vanuit de eiproducten industrie. Gezien de lage prijzen van de afgelopen periode, zullen de verwerkers inmiddels al over redelijk ruime hoeveelheden beschikken en daarom de boot vermoedelijk wat afhouden.

Enkele andere pakstations beoordelen de situatie toch iets positiever. Alhoewel men ook wel meldde dat de vraag niet bijster groot was, zag men de prijzen van de eieren toch nog wat oplopen.

Er zou daarnaast ook wel wat meer vraag vanuit een aantal derde landen zijn. Dit betreft vooral wat meer interesse naar de kleine S eieren vanuit landen in het Midden-Oosten.

Gevraagd naar de situatie richting de komende Pinksteren, rekenen de meeste pakstations toch wel op een opleving van de vraag. Komende week valt er minimaal een werkdag extra uit en de pakstations krijgen nu al wat meer bestellingen te verwerken voor de komende maandag, dinsdag en woensdag.

Al met al, een rustig marktbeeld.

(Bron: PPE)

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin