AlgemeenMarktanalyse

Week 16: terleurstellend marktbeeld

De markt van eieren is niet echt onder de indruk van de naderende Pasen. De bestellingen lagen de afgelopen dagen voor wat betreft de volumes, bij een aantal pakstations wel op een wat hoger niveau dan voorheen, maar daar is dan ook alles mee gezegd, want er waren ook wel degelijk pakstations die nauwelijks enige beleving hebben gezien.

De laatste dagen voor Pasen zag men vroeger nog wel eens een hausse in de bestellingen en zoals gemeld was het bij een enkel pakstation kortstondig ook wel wat drukker, maar de afnemers hebben dit jaar niet echt voor de deur gelegen.

Een ieder zal het zo langzaamaan wel weten, dat de huidige situatie vooral het gevolg is van de grote beschikbaarheid aan eieren. Er zijn eieren genoeg en afnemers hebben die voor het uitzoeken. Daar komt nog bij dat het huidige warme weertype nou niet echt een prijsopdrijvend effect heeft, want niemand wil met eieren blijven zitten.

Op dit moment zijn de pakstations al blij als de prijzen op het peil van de afgelopen week blijven hangen, maar zelfs dat blijkt al moeilijk genoeg.

Al met al, opnieuw een teleurstellend beeld.

(Bron: PPE)

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin