AlgemeenMarktanalyse

Week 12: wisselend marktbeeld eiermarkt

De situatie op de markt van eieren vertoont deze week wisselende tendensen. Een aantal pakstations meldde dat de vraag van de retail in Nederland en Duitsland niet bijzonder groot is en dat zou vooral aan de wat tegenvallende consumptie liggen. Anderen vonden dat nog wel meevallen, maar zeker is, dat de bestellingen deze week niet omvangrijk zijn.

Over de vraag van de industrie zijn de pakstations het wel eens, want die zou zondermeer tegenvallen. De verwerkers zouden op bijzonder lage niveaus bieden en dat wordt vooral veroorzaakt, doordat de afzet van verwerkte producten ook niet echt groot van omvang is.

Een aantal pakstations meldden dat de prijzen van de eieren vanwege de lopende marktsituatie een wat dalende tendens vertonen en dat zou vooral voor kooieieren gelden. De prijzen van scharreleieren stabiliseren tot eveneens licht dalende tendensen.

Vanwege de dalende prijstendens bij kooieieren, komen er wellicht weer wat meer mogelijkheden op derde landen. De vraag van een aantal derde landen zou ook wel wat aantrekken, maar de hoeveelheden zijn zeker niet omvangrijk.

Voor de contractbestellingen van de retail op de wat langere termijn, dus voor levering richting Pasen, is er niet zoveel aan de hand, want die vraag is gewoon goed.

Al met al, een wat wisselend marktbeeld.

(Bron: PPE)

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin