AkkerbouwMarktanalyse

Vraag en aanbod in evenwicht op termijnmarkt

De aardappeltermijnprijs bewoog woensdag tussen €28,10 en €29,00. Na een aarzelende start volgende een kort herstel naar €29,00. Vervolgens viel de handel stil en sloot de markt op €28,40 (min 10 cent).

De termijnmarkt is deze week min of meer gestabiliseerd. De weerstemming die de mark  een extra impuls gaf, is deze week minder bepalend, nu er op de meeste plaatsen weer gerooid kan worden. De exportvraag blijft goed en er is weinig aanboddruk in de dagmarkt. De openstaande positie steeg naar 5.834 (plus 64) contracten. De gestage stijging van de openstaande positie geeft aan dat het vertrouwen van kopers in de markt hoog is en anderzijds dat het huidige prijsniveau zeer aantrekkelijk is voor verkopers/telers om in te dekken.

De handelsrange is €26,50 tot €29,50. In Engeland zijn deze week de weersomstandigheden verbeterd en wordt op de meeste plaatsen weer gerooid. Tot op heden is ruim 40 procent van het areaal in het Verenigd Koninkrijk gerooid. De achterstand blijft echter groot met 41.000 hectare minder gerooid dan vorig jaar in dezelfde week.

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin