AlgemeenMarktanalyse

Vraag en aanbod bierbostel in balans op rustige markt

De prijzen van vochtige voeders en ruwvoer zijn redelijk stabiel. Veehouders lijken nog even af te wachten voor zij overgaan tot de aankoop van extra voeders. Eerst maar eens kijken hoe het seizoen zich verder ontwikkeld, lijkt de teneur.

De mest ligt vroeg op het land. Een vroeg voorjaar kan eventuele ruwvoertekorten daarom snel oplossen. Daarbij komt dat een deel van de melkveehouders op de rem is gaan staan wat betreft de productie. Het hele seizoen is er door een groot deel van de melkveehouders boven quotum gemolken. De aardappelvezelcampagne is ten einde. Een deel van de gebruikers schakelt over op erwtenvezels. De afzet loopt goed. De vraag naar bierbostel is toegenomen. Een prijsstijging blijft naar verwachting achterwege omdat ook het aanbod is toegenomen. De afzet van producten als corngold en proficorn loopt volgens de handel goed. De vraag naar mais is tot nu toe beperkt.

Opvallend is nog steeds het beperkte aanbod van tarwegistconcentraat (tgc). Nieuwe klanten worden op het moment niet aangenomen, en bestaande klanten kunnen in een aantal gevallen niet het percentage tgc in het rantsoen opnemen wat zij zouden willen. TGC ontstaat bij de fermentatie van tarwe tot bio-ethanol. De bio-ethanolmarkt, en daardoor ook de tgc-productie, blijkt ongewis.

Beheer
WP Admin