RundveeMarktanalyse

Vooral magere koeien vlot verkocht

De magere worstkoeien werden maandagochtend op de veemarkt in Bunnik goed verkocht. De vlotte handel resulteerde in een prijsvorming die vergelijkbaar is met vorige week.

In de handel waren prijswijzigingen ten opzichte van vorige week niet echt merkbaar, toch gingen de noteringen van de worstkoeien verder omhoog. Vorige week gingen de noteringen met een dubbeltje omhoog, deze week kwam er nog eens 5 cent bovenop die prijzen. Worstkoeien van eerste kwaliteit noteren nu tot €2,85 per kilo. De grote slachterijen hebben een tekort aan koeien en zien zich door een gebrek aan aanbod genoodzaakt meer voor de dieren te betalen. De notering van slachtkoeien van O-kwaliteit blijft ten opzichte van vorige week onveranderd op maximaal €3,50 per kilo.

In de handel in luxere slachtkoeien loopt het zo’n vaart niet. In dit segment is er sprake van een redelijk aanbod en blijven de prijzen dan ook stabiel. De notering voor koeien van U-kwaliteit blijft gehandhaafd op 4,25 per kilo.

Door de gelijkblijvende prijzen voor het luxere slachtvee wordt er op dit moment wel weer wat afgeknabbeld van de prijsverschillen in de slachtveehandel. Dit ten gunste van de magere slachtkoeien.

Het aanbod in Bunnik ligt, zoals verwacht, weer op het niveau van voor Pinksteren.

Prognose: prijshoudend

Beheer
WP Admin