Premium
Foto: Anne van der Woude VarkensMarktanalyse

Voermarkt nekt biggenexport

Reacties

  1. We moeten gewoon een prijsafspraak afdwingen voor het insemineren van zeugen. Er zijn er niet altijd te veel. Er zijn er met momenten teveel. En die blijven etteren boven de markt. Als men een zeugenhouder vergoed(onderhoudskosten voer) om niet te dekken komt het goed. Een dracht kan eenmaal niet naar voren gehaald worden. Door niet te insemineren maak je een gat waar het probleem dan terug komt bij de mensen die menen dat wij altijd maar voor ze moeten knielen. Voer en vleesafnemers. Geen voerafname is voeroverschot is lagere voerprijs. Geen varkens is positie om afspraken te maken. Niet dekken vergoeden is voorkomen dat de andere er een paar meer dekt. Je krijgt pas vergoeding als je kunt aantonen dat je aflevergewicht hetzelfde blijft en die weken geen biggen verkocht of verplaatst hebt van je bedrijf later.

  2. Als je de biggen prijs niet aan de waarde zet loopt er te mee geen ene koppeling meer door want de gekoppelde biggen mogen niet meer dan een euro of 6 kosten dan de vrije maar volgens mij is het verschil nu meer dan 20 euro prijs makers Dca en Vion doe er wat mee en zet ze bij de werkelijkheid dit is absurd.

  3. De zelfvoorzieningsgraad van de Europese varkenssector ligt al een aantal jaren boven de 130%, dit is een probleem voor de prijsstelling, vanuit oogpunt van de boer bekeken dan, dat probleem werd vertroebeld door de forse stijging van de vraag naar varkensvlees vanuit China die veroorzaakt werd door de varkenspest aldaar. De helft van de Chinese varkenstapel werd geruimd en daarmee een kwart van de globale varkensstapel. Nu de vraag naar varkensvlees vanuit China weer genormaliseerd is komt de druk op de Europese varkensmarkt weer terug, en tegelijkertijd zien we ook dat de aanwezigheid van het Corona-vrius zowel als de afwezigheid van het Corona-vrius geen enkele invloed van betekenis hebben op de (prijsstelling) van de varkensmarkt.

Beheer
WP Admin