RundveeMarktanalyse

Veel lammeren op veemarkt maar matig bevleesd

De kwaliteit van de aangeboden zuiglammeren op de veemarkt in Leeuwarden was dinsdagochtend een stuk minder dan in de afgelopen weken. Veel veehouders en handelaren wilden snel profiteren van de hoge prijzen op dit moment. Er werden dan ook veel lammeren aangeboden waarvan de bevleesdheid nog niet voldoende is. Hierdoor werd het overgrote deel van de lammeren in een lagere prijscategorie verkocht.

Ondanks de mindere kwaliteit werden de lammeren voor redelijke prijzen verkocht, want ook de prijzen in het lagere segment zijn op dit moment hoog. Toch is het voor de handel zaak geduld te bewaren en de lammeren voldoende te laten groeien. Dit komt de kwaliteit van het vlees ten goede en dat zorgt uiteindelijk voor betere prijzen.

De aanvoer in Leeuwarden was fors groter dan in de afgelopen weken. Er werden bijna 1.200 schapen en lammeren aangevoerd, 500 meer dan vorige week. Het is al weer zes weken geleden dat er eenzelfde aanvoer in Leeuwarden was.

De slachtschapen zijn wel schaars en veel gevraagd. Een slachtschaap is in verhouding goedkoper dan de dure lammeren. De prijs van de slachtschapen is dan ook met 2 euro gestegen.

Prognose: iets dalend.

Beheer
WP Admin