AkkerbouwMarktanalyse

Vaste stemming op aardappeltermijnmarkt

Een verdere stijging van de aardappelnoteringen vandaag. Waar we gisteren al bij het slot van de markt naar €16,00 gingen, zette de vaste stemming vandaag de noteringen vanaf de opening al op prijzen van 16 euro of hoger.

Een hoogste notering van €16,30 reflecteert de moeizame start die dit aardappelseizoen heeft gehad. PCA/Fiwap kwam ook met het bericht dat ze waarschijnlijk tot begin juni nodig hebben om de pootwerkzaamheden af te ronden. Het groeiseizoen is nog lang en er kan een hoop gebeuren, dat heeft vorig jaar wel bewezen, maar de voedingsbodem voor een mooi aardappeljaar, prijstechnisch gezien, is aanwezig indien zich er problemen voor gaan doen tijdens de komende zomer. De oude oogst noteert voor het juni-contract vandaag ook een dubbeltje hoger, €5,20.

Met nog een ruime week te gaan (31 mei de laatste handelsdag) zit er nog een premie van €0,30 in de termijnmarkt prijs en zullen de komende week de regionale noteringen gaan laten zien of dit rechtvaardig is of niet. Morgen komen de noteringen van Emmeloord, Duitsland en daaropvolgend de cash settlement prijs uit.

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin