Slachterijen zien de vraag naar vlees flink toenemen dankzij het mooie weer.<br /><em>Foto: Jan Kramer</em> VarkensMarktanalyse

Varkensprijs Vion stijgt met 7 cent

Vion heeft zijn varkensprijs voor week 19 bepaald op €1,38 per kilo geslacht gewicht. Dat is 7 cent hoger dan vorige week.

Een jaar geleden zakte de prijs in deze week met 8 cent naar €1,34 per kilo. Door een vlotte vleeshandel staat de varkensmarkt er nu echter goed voor. Voor het weekend ging ook al de DCA Beursprijs met 7 cent omhoog naar €1,32 per kilo.

Het aanbod slachtrijpe varkens blijft aan de ruime kant in de Nederlandse markt. Het mooie weer rond het Hemelvaartweekend heeft de varkensmarkt echter goed gedaan. Slachterijen zien een boost in de vraag naar vers vlees. Vooral de producten die geschikt zijn voor de barbecue vinden gretig aftrek.

Prijzen in Duitsland vorige week al omhoog

De prijsstijging komt na forse plus in Duitsland vorige week. Daar gingen de varkensprijzen met 6 cent omhoog naar €1,38 per kilo. Een week eerder steeg de varkensprijs al met 4 cent. Ook in de Duitse markt loopt de vleeshandel vlot door vanwege het aangename weer.

Daarnaast blijft ook de export naar China de varkensmarkt ondersteunen. Er gaat nog altijd veel Europees vlees naar Zuidoost-Azië.

Prognose: varkensprijs stijgt.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links: 
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin