VarkensMarktanalyse

Tarwebijproducten varkens goedkoper

Diverse leveranciers van tarwezetemeel en tarwegistconcentraten voor varkens verlagen hun prijzen met ingang van deze week. Die prijsverlaging is een gevolg van de daling van de graanprijzen. Die zakten vorige week met zo’n €15 per ton. Varkenshouders moeten kiezen of zij granen of tarwebijproducten aan hun dieren voeren. Daarbij hebben zij meestal een voorkeur van granen als die relatief goedkoop zijn. Leveranciers van tarwebijproducten proberen hun marktaandeel te houden. Daardoor dalen de prijzen van Amidyn, Grainpro en Sastapro met 10 cent naar respectievelijk €2,60; €2,20 en €1,80 per % droge stof.

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

AlgemeenMarktanalyse

Tarwebijproducten varkens goedkoper

Diverse leveranciers van tarwezetmeel en tarwegistconcentraten voor varkens verlagen hun prijzen.

Die prijsverlaging is een gevolg van de daling van de graanprijzen. Die zakten vorige week met zo’n € 15 per ton. Varkenshouders moeten kiezen of zij granen of tarwebijproducten aan hun dieren voeren. Daarbij hebben zij meestal een voorkeur van granen als die relatief goedkoop zijn.

Leveranciers van tarwebijproducten proberen hun marktaandeel te houden. Daardoor dalen de prijzen van Amidyn, Grainpro en Sastapro met 10 cent naar respectievelijk € 2,60; € 2,20 en € 1,80 per procent droge stof.

Prognose: prijs daalt.

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

VarkensMarktanalyse

Tarwebijproducten varkens goedkoper

Diverse tarwebijproducten voor varkens worden deze week goedkoper. Zo verlaagt Hedimix zijn prijs voor het tarwegistconcentraat Protiwanze met 10 cent naar € 1,05 per procent droge stof. Bij Duynie daalt de notering voor het tarwegistconcentraat Sastapro met 10 cent naar € 1,15 per procent droge stof. Het tarwezetmeel Hamino noteert bij Duynie 10 cent lager met € 1,70 per procent droge stof. Rined Fourages verlaagt zijn prijs voor het tarwezetmeel Premium met 10 cent naar € 1,70 per procent droge stof. Bij Van Triest daalt de prijs van het tarwegistconcentraat Grainpro met 10 cent naar € 1,40 per procent droge stof.
In navolging tot de tarwebijproducten verlaagt Farmfeed zijn prijzen van zuivelbijproducten met 10 cent per procent droge stof. De noteringen van kaaswei, voerwei en voermelk komen daarmee op respectievelijk € 1,95, € 1,85 en € 2,10 per procent droge stof.

Een overzicht van alle biggenprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin