AkkerbouwMarktanalyse

Stabilisatie op aardappeltermijnmarkt

Een prijshoudende opening veranderde donderdag al snel de situatie op de aardappeltermijnmarkt, die een deel van de stijging van deze week moest inleveren.

Met een relatief lage omzet (252 contracten over de hele dag) zakte de markt naar een dieptepunt van €22,50 om vervolgens de hele handelsdag te handelen tussen €22,60 tot €23,00. Nog steeds een erg mooie prijs om in te dekken vanuit boerenzijde, maar vanaf de top die gisteren gevormd werd een daling van bijna 2 euro. De markt stabiliseert zo op de donderdag, het nieuws en de proefrooiingen van begin deze week zijn verwerkt, en aangezien er nog geen nieuwe ontwikkelingen te melden zijn, is de markt wat rustiger geworden.

Volgende week zullen we weer nieuwe resultaten van proefrooiingen in de markt krijgen, maar voor vrijdag zal de markt rustig zijn indien er geen veranderingen komen. De Belgapom-notering zal verschijnen, maar geen verrassingen opleveren, daar de PCA/Fiwap-notering dinsdag een range van €14,15 tot €16,00 liet zien.

Al met al nog een mooie stijging tot nu toe deze week, een vaste ondertoon in de markt. De kans dat de termijnmarkt ver terug zal zakken is klein. Er is een adempauze genomen na de rally sinds maandag.

Beheer
WP Admin