RundveeMarktanalyse

Stabiele prijs voor schapen en lammeren

De prijs van schapen en lammeren is dinsdagochtend stabiel gebleven in Leeuwarden. De aanvoer lag met 714 dieren zo’n 400 stuks lager dan een week geleden.

Handelaren hadden bewust wat dieren thuis gelaten door de afwezigheid van een Belgische koper en de flinke prijsdaling van vorige week.

Handelaren vrezen dat de prijs van de weidelammeren dit jaar erg tegen zal vallen. Er is weinig gras beschikbaar door de droogte. Melkveehouders kunnen in veel gevallen het gras zelf goed gebruiken waardoor er minder percelen beschikbaar zijn voor het weiden van lammeren. Hierdoor zullen er meer lammeren op de markt komen. De vraag naar lamsvlees valt echter tegen door een verminderde koopkracht van de consument. Daarnaast komen er ook lammeren vanuit Engeland naar het vaste land waardoor er goedkope concurrentie is. Deze factoren zorgen ervoor dat de stemming op de markt niet positief is.

Prognose: prijs lammeren onder druk.

RundveeMarktanalyse

Stabiele prijs voor schapen en lammeren

De prijs van de schapen en lammeren is maandag in Leeuwarden gelijk gebleven. De markt werd naar maandag verplaatst in verband met Koninginnedag.

De handel verliep rustig en de aanvoer was met 673 dieren klein maar niet ongewoon voor een verplaatste markt.

Volgende week wordt de markt ook op maandag gehouden, er worden dan wel wat meer schapen verwacht. De prijs blijft naar verwachting stabiel.

Prognose: stabiele prijs.

Beheer
WP Admin