RundveeMarktanalyse

Stabiele prijs ondanks grotere aanvoer

Door een groter aanbod van runderen verliep de rundveemarkt in Bunnik rustig.

Hoewel de aanvoer met bijna 40 dieren steeg, werden de koeien nog goed opgenomen door de kopers. De verkopers konden de koeien dan ook prijshoudend verkopen. In totaal zijn er maandagochtend 130 runderen aangevoerd.

Hoewel de aanvoer van runderen in Bunnik de laatste weken wat oploopt, blijft de aanvoer dit jaar flink achter bij de aanvoer van vorig jaar. Dit jaar zijn er in totaal 4.270 runderen aangevoerd. In dezelfde periode vorig jaar waren dit er nog 5.053, een verschil van maar liefst 18 procent. Dit grote verschil in aanvoer zorgt er voor dat de kopers de runderen nog steeds goed kunnen gebruiken.

Door het aanhoudend krappe aanbod is het prijsverschil met vorig jaar groot. Zo noteert een worstkoe eerste kwaliteit maximaal €2,85 per kilo geslacht gewicht. Vorig jaar bracht een dergelijke koe nog maximaal €2,35 per kilo op. Dit verschil van 50 cent per kilo levert bij een geslacht gewicht van 200 kilo toch al snel 100 euro meer op dan vorig jaar. Het prijsverschil bij de wat luxere O-kwaliteit koe is wat kleiner met 40 cent per kilo. Echter dit is bij een geslacht gewicht van rond de 300 kilo toch nog een meeropbrengst van 120 euro.

Prognose: stabiele prijzen.

Beheer
WP Admin