RundveeMarktanalyse

Stabiele nuka-prijzen in Purmerend

Ondanks een wat krapper aanbod op de veemarkt in Purmerend zijn de meeste nuchtere kalveren (nuka’s) voor nagenoeg gelijke prijzen verkocht.

Alleen de zwart- en roodbonte kalveren extra kwaliteit werden wat beter verkocht. Een zwartbont stierkalf eerste kwaliteit noteert maximaal 140 euro. Dat de prijzen op een hoog niveau blijven mag een verrassing heten. De aanvoer lag vandaag op 451 kalveren (46 roodbont, 300 zwartbont en 105 vleesrassen) terwijl er vorige week 477 nuka’s werden aangevoerd.

Er worden maar beperkte hoeveelheden nieuwe kalveren opgezet en de vooruitzichten zijn volgens de kalfsvleesintegraties niet erg rooskleurig. De belangrijkste afzetmarkten voor kalfvlees in Zuid-Europa staan onder druk. Daarbij zouden ook de kosten om de nuka’s af te mesten momenteel erg hoog liggen.

Opvallend is dat een beperkte aanvoer de prijzen voorlopig toch in de benen lijkt te houden. De aanvoer in Purmerend lag wat lager, maar het lijkt erop dat ook de landelijke aanvoer niet op een erg hoog peil ligt.

De verwachting is dat de prijzen voorlopig stabiel blijven. Deze verwachting is deels gebaseerd op de relatief goede prijzen die nu ook voor slachtkoeien en slachtschapen worden betaald.

Prognose: stabiele prijzen.

Beheer
WP Admin